Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det yttre och det inre






Man ser ett ansikte
men inte människan bakom

ett leende berättar inget om det inre
- ej heller en sammanbiten min

överraskningarna kan bli stora
i båda fallen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2016-04-07 11:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det stämmer...tänkvärt...
2016-04-09

  Åsa Njunjes
Absolut en av dagens sanningar.
2016-04-08

  mike irow
bokmärke!
2016-04-08

    ej medlem längre
O ja. Vi är som murar, bygger vår egna, visar vad vi klarar av att visa osv.
2016-04-08

  Rise Little One
Ja det är ju så i verkligheten!
2016-04-07

  Anoo Niskanen VIP
Så sant!
2016-04-07

  ULJO
Tänk om alla hade samma klokhet som du. Då vore vår värld annorlunda
2016-04-07

    Dan Myrbeck
Ibland kan det yttre avslöja delar av det inre.
2016-04-07

  Maria Sundelin VIP
Japp
Ibland är det yttre en fasad för att överleva och ibland en konsekvens av erfarenheter
Kramar
2016-04-07

  Anya VIP
Så sant. Bra tolkning av mänskligt mående.
2016-04-07

    Birgersdotter VIP
Väldigt fint..och så sant!!!
2016-04-07

  Solstrale VIP
Ja verkligen det är sant! Fina lärorika strofer! Tack!
2016-04-07

  M.Eta
Att döma efter utseende kan vara helt galet, man måste gå efter lite mer än så. Helt rätt.
2016-04-07

  Valter Örn VIP
Det är först när vederbörande öppnar munnen och yttrar sig som förmaket faller.
2016-04-07

  överlevaren VIP
Tid och tålamod visar vad som döljer sig bakom fasaden hos en människa.
2016-04-07

  louisegirl
Sant och bra skrivet
2016-04-07

  Öknens Ros VIP
Så sant, man vet inte förrän man lärt känna en människa.
2016-04-07

  StinaJ VIP
Så lätt gjort att döma en människa första gången man träffas, men första intrycket är svårt att komma ifrån många gånger.
2016-04-07

  Heikki Hellman
Livet är ett drama.
Människans livsdrama har ett ansikte.
Ansiktet är oftast maskerat.
Man vet inte vad som händer
bakom människans ansikte
man kan bara gissa, men oftast
har man inte den blekaste aning!
Bästa pokeransiktet är oläsligt

(av min utvald text ANSIKTE 2013-11-02)
2016-04-07

    ej medlem längre
Det är sant kanske lite som att man "skall inte döma katten efter håret".Människor kan överraska åt båda hållen.
Mvh annokas
2016-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sant du skriver ...
2016-04-07

    ej medlem längre
Man måste vara nyfiken och leta bakom fasaderna...där kan finnas guld att hämta.
2016-04-07

  DominiQueen
Verkligen! Så bra formulerat.
2016-04-07

  Jan Widströmer VIP
Så sant som det är sagt....
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP