Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hette förut SPEGLINGAR - Var inte så nöjd o gjorde ändringar idag.


allt Snabbare Nu

 

 

 

konturerna

spegel spegel...

du ljuger för mig igen

står framför dig just nu

kan bara inte se mitt ansikte

kan inte kan kan kan inte inte

inte alls inte se

som ringarna på vattnet

i ett av dessa Stopp

och i ett av alla dessa

flyende subjekt av never mind

och där fanns heller ingen maskering

ingen yta att gömma sig

bland dessa små figuriner av glas

eller keramikänglarna

skyltdockorna och de prostituerade

med sina döda ögon

eller de kringvirvlande barnen

på bibliotekets barnboksrum

föräldrarna hade rökt gräs på balkongen

människorna synes röra sig

allt snabbare nu

rummen krympte och försvann

medan jag ser solen gå ner

går jag sakta nerför trapporna

sjunker in i en okänd

skrämmande natt

naken mellan stärkta lakan

i din fallande bäddsoffa

Tablå

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-07 22:26

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  mike irow
fakt
modernistisk dikt
diffus
och ändå med. konturer, koltrast
strävt med. verklighets tablå...
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP