Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var inte jag

 

 

idag

 

 

dessa återkommande smärtor

 

 

idag

 

 

en av dessa återkommande dagar

 

 

visarna

 

 

visarna

 

 

på mitt

gamla analoga urverk

kryper sakta mot kväll nu

 

 

jag har tid att tänka idag

men jag låter musiken dränka tankarna

och ser bara på bilderna

 

 

någon har ställt fram projektorn

med magasinet fullt av skarpa diapositiv

 

 

det var inte jag inte

 

 

och jag blir inte mer sentimental

när jag ser oss sitta där på den gröna parkbänken

ett stycke från stranden

 

 

du med din dramatiska postpunk make up

 

 

platåskor näsring

 

 

jag med gröna favoritskjortan

och det psykedeliska fraktalmönstret

öppen vid halsen

 

 

i verkligheten

 

 

finns inte dessa bilder alls någonstans

 

 

i verkligheten

 

 

finns inte en enda av oss kvar

inte heller den rent fiktiva diaprojektorn

 

 

i verkligheten

är inte ens verkligheten riktigt verklig

 

 

ännu mindre min fiktiva

identitet

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-09 13:18

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Du bygger upp texten fint! Det funkar, det funkar bra och sedan knyter du ihop det fint på sista raderna!

"i verkligheten
är inte ens verkligheten riktigt verklig"

Några verkligt fina rader som jag fastnar för!

2016-04-10

    Melona
Lekfullt och allvarligt. Du skriver gäckande och bildrikt. Jag tycker om det. Och sen lyser din smarta intelligens igenom. Lovely!
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP