Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oh ohh - 'Sing before the lifetimes over'

 

 

new morning'

under himmel så blå'

sjöng Robert Zimmerman

för länge sedan

 

 

när jag ser ut

är allting grått och trist

du är inte här

 

 

jag vet jag vet du bor ju innanför

jag vet jag vet du är överallt och ingenstans

 

 

men finner ingen tröst ingen tröst

 

 

tänker inte tankarna

jag dödar dem

nu

dödar dödar dödar

 

 

men bilderna får jag inte utraderade deleterade

 

 

den första natten

slog han bara händerna blodiga

mot den massiva

ståldörren

 

 

ingen hörde ingen brydde sig ingen ingen ingen

 

 

de höll hans händer låsta

höjde sina knutna nävar för att börja slå

överkonstapeln hejdade dem

 

 

Stopp - han är ju bara en vilsen grabb”

 

 

den berömda författaren

satt vid sitt överbelamrade skrivbord

några halvfärdiga manuskript

 

 

och den orörda reseskrivmaskinen

en välfylld papperskorg

 

 

han hade sovit bland uteliggarna en vecka

efter intaget kvällsmål på den lokala restaurangen

nu skulle han skriva om misären

 

 

men materialet var tunt

materialet var bara alltför tunt

materialet

 

 

oavbrutet fyllesnack nätterna igenom

 

 

hade bara hållit honom vaken

och Stickans patetiska danssteg

framför VHS kameran

 

 

var det någonting att skriva om?

 

 

så vad har vi här

en fragmentarisk lång och värdelös dikt

utan eleganta finesser

 

 

som livet som livet som livet som livet som livet

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-10 07:53

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör.. som livet som livet..
2016-04-11

  mike irow
det var det var det var
bokmärker!!!!!!!!!!!!!
2016-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP