Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stillheten i orkanens centrum


Lade ner ett par rosor

 

 

från början

en sommarmorgon

äppelträden

 

 

blommade då och dofterna

 

 

himlen himlen de lätta fjädermolnen

himlen himlen dina dansande steg

 

 

och vi kysste solen för lövträdens glömska

kysste svalorna och gräset

 

 

vi bara försvann

 

 

och bruset från skogarna överallt

omslutande oss

i trafiken på huvudstråket de gnisslande

spårvagnarna

 

 

de arbetslösa fyllde terrasserna

med sina ölstop snapsglasen

och cigarrettpaketen

 

 

deras svettiga pannor glänste i solskenet

 

 

och de små barnkeruberna

som virvlade omkring dansande

över ängar av glas

 

 

Nocturne op.9 No.2 av Chopin

 

 

glittret i dina ögon

när jag reciterade kärlekspoem ur Rumis

Divan-e Shams'

 

 

det var länge sedan jag hört dig skratta så

det var länge sedan vi sågs

 

 

jag lade ner ett par rosor

gick sedan sakta mot hållplatsen

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-14 08:23

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  mike irow
Gillar skarpt!!!
2016-04-15

  Solstrale VIP
Rumi det ljuva i Rumis texter sublim skönhet,,, livskonstnär med ölstopet i handen, skaldar så vant, så lätt att fjädern känns tung, flödet in ut upp ned som fångar och eftersmaken söt! Passar bra till nattens thekopp med honung!
2016-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig text om det som varit och det som är!
2016-04-14

    Melona
Fantastiskt stämningsfullt. Vackert och så sorgligt. Din rytm är så böljande och fin. Fan.
2016-04-14

  Ninananonia VIP
Bra skrivet..berör
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP