Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gräs och negligé

Det är dag bortom. Man kan inte riktigt gripa det outsägliga. Björkarna skimrar, rödhaken är galen och gräset växer.
I morgonen får jag se min hustru vid handgräsklipparen. Hon är klädd i morgonrock.
"Det behövdes nu" säger hon och skjuter på.
Stilla klippljud surrar ut i vår avskildhet.

Jag betraktar henne, denna häftiga kvinna.
"Minns du", säger jag, "för många år sedan, när du gick upp med daggen och slog vår äng med lie. Jag glömmer det aldrig!"

"Nej, det är klart", svarar hon och kör en vända till där framför huset. "Då var jag ju klädd endast i negligé!"
Så ler hon mot mig så som bara hon kan.
Och fortsätter sitt klippande i sin ljusblåa morgonrock.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-19 19:38



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Charmant :)
2016-04-25

  Solstrale VIP
Underbart! Vilken ljuv kärleksförklaring som ler i en grynings motljus! Njutvackert! Tack för du delade denna!
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP