Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dricker jag orden tyst

 

 

 

drömmande

med fåglar så svarta

tankarna svärmar livets flyktighet

dricker jag orden tyst

och evigheten fångade in

vingarna

 

 

likt nuet svävade du länge närmare

 

 

uppklarnande himmel

doften av din skönhets ros

som sommarens vibrerande ljus

du bländande måne

 

 

man besjunger din längtans flykt

 

 

i dig stråken

skälvde tystnaden sakta

och jag

som en höstsonat

om våren stigande lavendel

och de lätta skyarna

 

 

jagade himmel tätt intill nära dig som

 

 

en blommande sommaräng

rinner stilla ner för sluttningarna

av din kärleks rus

 

 

dröjer jag kvar stunden

av skymning före utslocklandet

i mörka natten

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-23 06:38

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker är dikten .. orden ..
ordet höstsonat är så poetiskt
tycker jag..

Tycker om denna...
2016-04-23

  Ninananonia VIP
Vacker är dikten .. orden ..
ordet höstsonat är så poetiskt
tycker jag..

Tycker om denna...
2016-04-23

    Melona
Du. Du skriver så lätt. Tunna moln av ord som strävar över min skärm och landar så djupt. Din rytm. Din "lek" med orden som bär på allvaret. Du är både väldigt gammal och ung. Klassisk och nyskapande. Jag tycker mycket om din poesi.
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP