Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljudfil: ”När ljusen skall tändas därhemma” Bertil Boo med kör 1951 - (Stenkaka 78 varv)


När ljusen skall tändas

 

 

 

minns du ännu

den speciella kvällen

du och jag

 

 

vi satt på samma sida

du tände några levande ord

lågorna fladdrade litet

 

 

i den milda sommarvinden

 

 

jag vevade upp

trattgrammofonen

och

vi lyssnade till knastret

 

 

allt var mörker

runtomkring oss

det var bara vi som lyste

upp universum

 

 

jag vände mig mot dig

så våra blickar möttes

tiden upphörde med en gång

vi var eviga

vi var evigheten

 

 

jag höll din hand i min

för alltid

              för alltid

                             för alltid

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-28 08:51

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  mike irow
sensuell romantisk
o jätte jätte vackert....du tände några levande ord
tar sitt pris,,,,graaaatis 5!
2016-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt och fint och alldeles underbart!
2016-04-28

  Ninananonia VIP
:) Härliga ord.. Jag har haft en fin trattgrammofon som jag fick av min far, som samlade på antikviteter förr..
Den var en kär ägodel när jag var liten..
2016-04-28

    ej medlem längre
Tiden stod still och kärleken växte.
Tack för en vacker stämningsfull dikt.
2016-04-28

    ej medlem längre
Vilken underbar upplevelse du bjuder på här! Jag "lyssnar" film känsla:)
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP