Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljudfil: Vibrasphere - "Breathing Place"


Våra ljusröda ballonger

 

 

som vinden

ja som gräset växer

om sommaren på Esplanaden

våra ljusröda ballonger

 

 

tävlade med dina läppar

då under stjärnorna och månen

min destination

du var min och jag

 

 

spelade badminton med grabbarna

 

 

då under ytan

ingenting var sig likt

under ytorna av polerad mässing

blev stumheten

de oskrivna lagarna

 

 

vi alternerade mellan de olika alternativa

samtalsterapierna

 

 

och år efter år

 

 

höll jag fast månen

med båda händerna medan

du bara slet sönder

våra gnistrande stjärnhimlar

 

 

allt eftersom

 

 

rusningstrafiken på

utfartsvägarna från staden

blev till en hetsjakt

 

 

på oskyldiga cyklister och åldringarna

stod skälvande kvar

 

 

vid alla övergångsställen i innerstaden

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-30 15:00

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Thalia
Ser kärlek i dessa ljusröda ballonger,
men inuti bubblan finns verkligheten
som ej syns men desto mer känns.
Att älska utan att älskas är inte bra nog.
Så läser jag din dikt, fylld av känslor.
2016-05-01

  Ninananonia VIP
Berörande och fina minnesballonger..
2016-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP