Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kram

Jag skulle vilja krama om nyliberalismen
så hårt och så länge
att den stelnade i sitt blodomlopp
och fick allt svårare att andas
så att den till slut föll död framför mina fötter
och kunde transporteras på ett lättsamt
och effektivt sätt till historiens sophög

Ditt brott är att du skapar möjligheter
till girigt privat pengasamlande
på en plats som är fridlyst
för alla människors gemensamma bästa
att du skapar polaritet där det behövs samarbete
och klasskrig där det behövs enighet

Jag skulle vilja krama om socialismen
så mjukt och kärleksfullt
att den fick växa och utvecklas
till den kraft som gör oss till jämställda
samarbetande människor
som använder gemensamma resurser
till att skapa det goda samhället för alla

Din förtjänst är att du lockar fram
det bästa hos var och en
att du genom solidariteten
skapar möjligheter för
"av var och en efter förmåga
åt var och en efter behov"

En stor kram till er bägge två






Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-05-04 03:51



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Läser nu andra gång å den här texten är bra. Kramstark!

2016-05-10

    ej medlem längre
Kram. Bra skrivet!

"Din förtjänst är att du lockar fram
det bästa hos var och en
att du genom solidariteten
skapar möjligheter för
"av var och en efter förmåga
åt var och en efter behov"

2016-05-06

  Anya VIP
Jaa liberalismens valfriheter är sannerligen komplexa. Allt ska vi välja själv och blir vi olyckliga och misslyckade har vi helt enkelt valt fel. Intressanta politiska kramar du ger. Kram till diktarjaget.
2016-05-06

  Kjell Åhsberg
Bra text! Jag är gärna med och kramar.
2016-05-04

  Annie b'larsson VIP
Ja! jag tror bara inte det hjälper att krama borgarna till att vilja göra det bästa för arbetarklassen och de sämst ställda. Det har aldrig gått. Dock tycker jag att det är en väldigt fin text som talar om kärleken och till människans goda vilja, goda omdöme. Den talar om viktiga saker.
2016-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Den sista raden är en stark avslutning på en bra text!
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP