Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljudspår: KAT FRANKIE - ”People”


Vad som sedan hände?

 

 

han stod vid forsen

såg ut över det skummande

kokande vattnen

 

han kände suget inifrån

efter en stund var han inte längre säker

 

Martti hade min bajonett

han gick rastlöst fram och tillbaka

med något vilt i blicken

 

den natten strövade jag

ensam längs de ändlösa gatorna

 

han brukade bryta av

den böjda foten på någon av

mina antika stolar

 

sedan slog han mig metodiskt

på platser var det gjorde mest ont

och alltför länge

 

vad som sedan hände

med min lägenhet och med

de antika möblerna

 

det vill jag inte ens tala om

 

han stod vid forsen

försökte knyta ihop trådarna

såg ut över det skummande

kokande vattnen

 

han kände suget inifrån

efter en stund var han helt säker

 

det finns inget mer att säga

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-18 07:19

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  rondell
Grymt Smärtsamt som framstår här..
2016-05-24

  mike irow
mogen poetisk betraktelse...
2016-05-19

    ej medlem längre
En text som lyfter ett klassiskt tema. Bödel och offer, en symbios som tycks dold i människans mörker. Jag arbetar just nu med Karl Jaspers 'gränsituation' och skulle bra gärna vilja veta vad som händer i huvudet på mannen vid forsen. Vad vill han förstå? Är det någon som vet? Berätta! Bödeln vill uppenbarligen inte.
2016-05-18

  Bibbi VIP
Oerhört smärtsam läsning.
2016-05-18

  nicol neli
gillar det fördolda...
2016-05-18

  Anya VIP
Som en hel roman i kortformat. Starkt slut. Otäckt och bildrikt med :
"han brukade bryta av

den böjda foten på någon av

mina antika stolar



sedan slog han mig metodiskt

på platser var det gjorde mest ont

och alltför länge"
2016-05-18

  Ninananonia VIP
Smärtsamma minnen.. om antika möbler forsar trådar och sug...
och det finns ingenting mer man kan säga då..
2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP