Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det hjärtat ger är för alltid taget

 

Dagen lovade ibland

sådana saker

som natten 

inte alls kunde hålla,

brutna löften

färgade gryningen

såsom eko av det förgångna 

förklädd till något

annat...

                    

                   

                             "uti hennes andes skira dräkt,

                                       doftande svagt av smärta"

 

                                         

       

Men solstrålarna, de livgivande,

fyllda av varmaste hopp

troddes kunna kyssa 

bort det onda, hela trasigheten

bara regnet gav henne 

tillåtelse att sörja

 

 

hon levde, andades

log kanske ibland

men i månens bleka sken

kunde såren fortfarande anas

och på den midnattsblå himmelen

fortsatte gnistrande stjärnor 

att så enträget viska

Hans namn

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-19 13:03



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Vemodsvacker och ljuvlig poesi!
2016-05-20

  Carl Mikael Fäldt
Poesi kort och gott!

Suveränt.


2016-05-20

  Nils-Robert
Gnagande längtan. Vackert och sorgset i samma andetag.
2016-05-19

  mike irow
vackrare med. sorgputs dikt vackrare hälsning vackrare titel
2016-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP