Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÄNNU EN BUSSRESA

Körkort har jag inget. Därför promenerar jag eller åker buss.

I dag på bussen satt två personer och diskuterade - eller dissekerade - en gemensam granne.

Man bekymrade sig om att hon hade alla lampor i lägenheten släckta när hon tittade på tv.

Skulle de komma hem till mig/oss skulle de se att det är likadant här.

Slutsatsen man drog av grannens sparsamma elförbrukning var att man inte fick "någon kläm på henne".

Jag frågade: "MÅSTE man ha det?" Antingen hörde man inte eller också låtsades man inte höra (typiskt fega Gävle).

Nästa diagnos från de självutnämnda psykiatriproffsen var: "Det är någonting som inte stämmer där".

Så nu var det plötsligt fel att spara el. Det är tydligen bara tillåtet under Earth Hour, en gång om året.

Finns det någon vits med att ha lamporna på i alla rum bara för att nyfikna spioner till grannar inte ska tro att man är sinnessjuk?

"Det är någonting som inte stämmer där."

"MED VAD?", undrade jag, lite högre den här gången. Ingen reaktion. Eller också sträckte sig deras intellektuella kapacitet så långt att de förstod frågan.

Dags för mig att stiga av. Psykiatriproffsen satt kvar. Undrar vad de sade om mig sedan?

Tja, det är ju deras problem.

 

 

LARZ GUSTAFSSON 160525




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 305 gånger
Publicerad 2016-05-25 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP