Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den svarta ängeln

Bortom bergen
en ängel så svart
bor i ett utslitet gammalt
slott på en ogästvänlig plats,

den svarta ängelns palats.

Hon flyger långa vägar in i
mörka tempel,lämnar ingen levande
själ i fred,ständigt i tjänst i nattens
hemliga sällskap verkar hon bakom
stänga dörrar.

De svarta väktarna i raseri
skyndar på sina lömska hästar.

Ondskans ängel styr sitt rike med
järnhand.

Arga röda blickar likt vargar
de stirra,bittra svekfulla ansikten.

Den svarta ängeln svänger över
vida länder,hennes förvridna skri
ekar över jordens alla dalar.

Den svarta ängeln reser
hemåt,lägger sig i sin kista,uti
dvala hon på nästa offer väntar
att äta i mörkaste grav.




Fri vers av Carina Danielsson
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-31 09:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carina Danielsson