Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömnlösa nätter så formas ord och tankar med exceptionell klarhet.


Nattlig betraktelse (på buss till Nha Trang)

Inklämd på ett säte mellan realism och dikt,
ett intetsägande lager bland otalet skikt.
Där mångfacetterade ord kan få liv,
på papper de omvandlas till ett motiv.

I mörkrets senaste midnattstimma
går sinnet ut ur sin tankedimma.
När tystnad väl råder hör jag tiden
som aldrig kan bli tillbakavriden.

Då gryningsljuset återfår sitt grepp
förliser mina tankar som ett stormbrutet skepp.
I samma sekund som en ny dag gryr,
nattliga betraktelser - likt skuggor från eld - flyr.




Bunden vers av koboltblå
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-12 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå