Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina första egna texter. En text om havet som jag idag uppskattar lika mycket som för 15 år sedan.


Det stora blå

Dagen efter,
är havet min räddning.

Som en drog lugnar den mina sinnen,
min sorg, min brustna själ.

Havet bedövar mig och stänger ute världen, havet är för mig allsmäktigt.

Bland gigantiska valrossar och uppblåsta pelikaner vid horisontens rand,reflekterar jag över havets inverkan på mitt liv.

Och över min plats på jorden.

När mitt sinne är tungt.

När hela världen håller på att dränkas av en jättevåg, blir jag livräddad.

Oavsett handling, är havet min flykt från verkligheten.

Dagen efter, alltid min räddare i nöden.




Fri vers (Fri form) av örnräven VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-12 14:07



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Tycker om din dikt
som målar så levande
med ord
2016-07-29
  > Nästa text
< Föregående

örnräven
örnräven VIP