Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Speglingar



Min oro sjönk ner
för att speglas i djupet
av min själ till natten

När källan rördes
kom mörka drömmar,
trots behaglig bris
och svalka under månen

Dagen kom till mig
som en befriare
med morgonens friskhet
som doftade grönt och syren

Värmen invaderade luftrummet
successivt,
för att så inta markerna

Lärkorna fick luft
för högtflygande planer
i det blå -

stigande och fallande
nära havet,
som mera var spegel
än oro
denna dag.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-06-15 14:04



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Fint skriven dikt, ger en skön känsla när man läser!
2016-06-23

  Minkki VIP
en text i min smak - enkel, men inte banal, angstig men med en vändning mot dagen. Särskilt tilltalar mig lärkornas högtflygande planer och havet, mera spegel än oro. Talande bilder!
2016-06-21

  walborg
Sköna bilder - varmt tack
2016-06-19

  ResenärGenomLivet VIP
Skön dikt...hoppfull...
2016-06-18

  Ingrid Trolle
En vacker och
berörande dikt
2016-06-16

  StinaJ VIP
Fint och bra. Ord som väcker många funderingar. Jag tycker speciellt om första versen så mycket känsla i den.
2016-06-16

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om lärkorna och de högtflygande
planerna. Härligt efter en orolig natt.
Fin dikt.
2016-06-16

    Dan Myrbeck
Melankolisk natt
blev ljus dag.
Bra skaldat.
2016-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Den nya dagen kom som en befriare efter nattens oro!
Vilken lättnad.
2016-06-15

  M M Mannheim VIP
Fina speglingar om oro med speglande ord.
2016-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP