Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HISTORIKERNS ANSVAR

Frågan bör  ställas till  de  historiker  som  skriver
om mänsklighetens  historia  var  de  får allt ifrån,
förutom de  redan  källsorterade grundfakta vilka
kan verifieras.

Människor är  ju  till  skillnad  fr  övriga  primater
begåvade med  ett  ohederligt  intellekt som  hon i
trängda lägen gärna  utnyttjar,där den ena halvan
av hjärnan bygger  på  logiskt  grundat  vetenskap-
liga rön och den  andra  halvan  av  hjärnan på för-
fattarens livliga fantasier.

Det kan jämföras med  sminkade filmdraman som
utspelas under medeltiden och alla har vita tänder
precis som om det  fanns  Pepsodent  på den tiden.
Köper  man  en  historia  av  de  som  marknadsför
dessa,kan det bli väldigt dyrt om den visar sig vara
en historieförfalskning.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-26 16:41



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Historien bakom reklamen överskuggar reklamen.
2016-06-26

    Sefarge VIP
Till 95 %är de nog
De okända som" gjort
Historien" offrat sina liv!
Men dem skrivs det ej
Så mycket om.
"Laxen drunknar i floden"
Bra skrivet : alla har sin historia
Inte bara Victoria!
:)

2016-06-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....de odödligas odödliga historier.
2016-06-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hys därom hopp om de dödas tystade vittnesmål, de vi alla en gång kommer att sällas till, och då får vi väl var och en lystra till de sanna historierna.
2016-06-26

  gunnnar nylund VIP
Mycket av vår historia skildrar den
starkes rätt till självhävdelse. Kungar,
segrande fältherrar och idag är det
nog den tekniska utvecklingen, politiska reformer, och vetenskap som vördsamt talar om för oss att det går åt helvete med världen . Ack ja!

2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP