Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Om varför jag inte skriver längre.


Hej Kafka

Hej Kafka

Jag avundas ditt källarhål. Varför kan ingen låta mig vara ifred. Ett jävla gnäll om din ensamhet. Jag saknar min som öknen saknar regn.

Jag saknar min sovande misär. Landet där du inte kunde köpa starköl om du inte kunde köra bil, vilket du inte kunde om du drack starköl.

Döden kanske skulle komma och hämta mig brukade jag skriva om. Nu önskar jag bara att det inte är en person eller ett väsen utan bara en jävla tidpunkt eller åtminstone någon som håller käften. Färjekarlen skulle bara höra ett smack när jag la pengarna på mittbrädan i ekan. Om han öppnar munnen så kommer jag vänligen men bestämt att be honom vara tyst. Jag är inte på humör. Kommer där ett ”Men..” så är det fan jag som tar mina pengar tillbaka och simmar över. Jag betalar fan för en tjänst och kan väl åtminstone få vara ifred.

Kanske vänjer jag mig vid det här. Men jag är fan skeptisk. Knark. Det är väl det jag ska börja med igen kanske. Men vem fan orkar knarka om det är ungar, flickvän, kattungar, hundar och ja.. Mygg, som klättrar runt på en hela tiden. Vem fan kan skapa ett litterärt mästerverk i en sådan här miljö. Sluta stirra på mig hundjävel eller också är det du och jag som åker på kinarestaurang. Ja, ja, jag älskar dig också.

Till saken hör att de räddar livet på mig. De vill mig väl. De älskar mig. Kanske inte kattjävlarna då. De ser en mer som en sak som å sin höjd kanske är lite intressant eftersom jag flyger högt när de sätter klorna i fötterna på mig. Och så vet jag var maten står.

Men nog är de ganska… Söta är väl ordet. För stora ögon och öron och, ja, hela huvudet är liksom för stort för de små ulliga kropparna med små av linoleumgolvet nedkylda tassar som ragglar runt som fyllon.

Jag är inget fyllo längre. Jag har inte längre baksmällor som eldar upp kreativiteten. Jag kan inte längre skapa det jag har kunnat skapa. Jag kan inte längre mura djupa gångar ner i de mörkaste vrårna i min själ så att det svarta klibbiga kan rinna ur mig upp till ytan. Färga mig som bläck och förvandlas till mörka historier som barn drömmer mardrömmar om och som får vuxna att rygga tillbaka.

Jag dricker ibland en folköl om jag tänt grillen. Jag hälsar med brunbränd hand över ett vitt staket på grannen som garanterat aldrig sovit i en trappuppgång. Grannen som tror att ärren i mitt huvud kommer från en motorcykelolycka. Inte för att jag påstått det utan för att han vet att jag kört motorcykel och har sett mina ärr och tänkt att det knappast kommer från någon av mina fisketurer.

Ibland blir det för mycket Igår bet jag ihop så jag måste ha varit blå om kinderna och vandrade ner till älven. Jag skulle till att kasta ut så rasslade det i gruset bakom mig. Där stod de. Liemannen och hans assistent. Grannpojken och pojken. Två åttaåringar hade beslutat sig för att de ville fiska med mig. Så förvandlades min ensamhet till någonting helt annat. Se till att två ungar inte föll från en bro. Jag fick lägga mitt spö åt sidan och istället svara på frågor om varför fisken bodde under vattnet, om de hade hus där nere och om jag kunde göra hamburgare av mört.

Jag kom på mig själv med att le utan att jag tänkte på det. Förbannade skitungar.

Jag somnar med armarna runt henne varje kväll till någon jävla TV-serie och jag vaknar av att hon smeker min kind och säger att det finns kaffe. Är jag så då ledig så skulle man kunna tro att jag kunde sjunka in i mig själv med en flaska vodka och en joint men icke. Åkgräsklippare med radioförsedda hörselskydd. Jag hatar mest sträckan längst med staketet. Där kommer folk i sina bilar längst grusvägen och vinkar och ler och jag vinka och ler tillbaka. Tappar tankebanan helt. Värst är denna årstid då de jävlarna promenerar och jag hinner se dem två gånger på ett slag.

Och veden. Och huset. Och sedan kommer snön. För att jag är så stark säger hon. Trots att jag vet att hon har burit oss alla igenom perioder.

Den där förbannade sprätten J som alltid ska stanna upp. Jaha Jocke. Har du köpt en ny jordfräs. Javisst, du vet var kompressorn står, låna vad du vill. Jag skriker inombords men han har på något vis manipulerat mig att tycka att det är riktigt trevligt när han kommer över. Han har lirkat mig till att tycka att han och Jeanette har fina ungar och det är trevligt när de kommer över och äter upp min mat och skitar ner. Jag tycker tom. det är mysigt när de där vespingarna slingrar sig över gräsmattan i sina pyjamasar för att få godnattkramar.

Och du, min fångvaktare och älskarinna. Du bara ler och tittar på mig med de där blå ögonen och jag sjunker allt djupare i din kvicksand. Älskling står det på min randiga uniform.

På fredag ska vi på grillskiva. Vi ska baka en mandeltårta.

Och du din lilla jävel. Som pissar bredvid toalettstolen och är så nyfiken om när du ska få skägg. Jag saknar ord.

Förbanne dig kvinna, för vad du gjort med mig. Förbanne dig.
Övriga genrer av Marcus Van Eghen II
Läst 1499 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2016-06-30 10:20Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Återkommen till denna
Skrivelse Den håller så
Bra än idag såsom i
Framtiden. ..
Och om du ej skriver
Längre? Skriv kortare!
Ty du kan brännmärka
Dina ord med eldande
känsla!
Icke alla förunnat!
;)


2021-10-30

  Peter G VIP
Träffsäkert och med den finaste humor skriver du!
Jävligt bra text helt enkelt!
2016-08-09

  Stanley Rydell
Härligt varm ironi
2016-07-09

    Somatisering
fint som snus
2016-07-06

  Ljusletaren
Ps Grattis till utvald och bra text. Bokmärkes så klart
2016-07-04

  Ljusletaren
Älskar din humor och älskar dina ord bakom allvaret. Samtidigt ser jag hur levande du är ... grattis till orden och till hela livet/ kram
2016-07-04

  Ric
känner igen mig på så vis att jag rent allmänt skriver som bäst då jag mår som sämst. jag har förvisso ingen kvinna vid min sida och vill heller inte ha någon men livet är fan alldeles för vackert oavsett ;P
2016-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Men att genomgå en metamorfos och bli en insekt...?

Apropå källarhål: "Anteckningar från källarhålet" av Dostojevskij.

2016-06-30

    Sefarge VIP
Som ett "brev från kolonin"
Men med ett vuxnare råare
brutalare språk
Både gillar och ogillar=
Tecken på bra "hantverk"
Tokbra!
:)

2016-06-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Fortsätt skriv på samma sätt så ska du få se på fan !
2016-06-30

  Ida C Nilsson
Kan inte sätta fingret på det men jag gillade verkligen detta. Får lite samma känsla ibland.
2016-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Marcus Van Eghen II
Marcus Van Eghen II

Senast publicerade
Hej Kafka
* Se alla