Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRETSGÅNGSTEOLOGI

jag tillbringar för mycket tid
i min egen lilla värld
med fel prioriteringar
och blir andligt undernärd
jag tillbringar för lite tid
där jag vet att glädjen finns
det är en dyster självkritik
från en märklig man som minns

minns hur det var
när segerns sötma var som sötast
minns hur det var
när mitt sahara var som blötast
ett Ord från Dig
och negevöknen börjar blomma
två ord från mig
som verkar eka kusligt tomma


jag sår i köttets åkerteg
där jag inte borde stå
jag står vid samma allfartsväg
där jag inte borde stå
jag har positionerat mig
helt i strid mot vad Du vill
och sålunda blamerat mig
och kapsejsat en gång till


"en kaka till"
hör jag en gammal häxa truga
"gör vad du vill"
är inget bud som heter duga
dåre är den
som siktat rätt men missar målet
som i en öken
vandrar bort från vattenhålet


LARZ GUSTAFSSON 11/7 2016

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 343 gånger
Publicerad 2016-07-11 16:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Draken är besegrad. Av Jesus.
Jag är en svag människa, som är beroende av Guds nåd och som ofta misslyckas.
De som tror att kristna är supervarelser och fullkomliga misstar sig.

2016-07-11

    ej medlem längre
Ajaj! Drakens andedräkt följer dina steg.
Fantastisk bild och text.
2016-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP