Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Signerade Cocktailglas (ny version)

 

 

Hon kunde inte

stanna

inte heller gå vidare

senare trots

att hon sakta rörde sig

 

ständigt vidare

kom hon ändå inte längre

cirklande kring varje fiktiv

punkt

i ett varierande landskap

 

ända tills

samma kvadratiska mönster

startade om igen

startade det om och om

på nytt igen

 

lämnade jag henne då

och skall aldrig aldrig mera

lämna henne

bara utlämna sedan

helt ensam i kvadraterna

av armerad betong

 

befolkade

av tvådimensionella

förkrymta ekonomister

och deras tre GHz vibbar

 

om jag bara kunde

skulle jag skära ut dem

i kartong

och använda dem

som skrivbords underlag

 

i min stuga på landet

sedan jag donerat henne

min samling signerade cocktailglas

från Iittala bruk

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-12 00:25

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anya VIP
Läser texten som en kärlekshyllning. Henne som diktarjaget vill donera ittalaglas till. Tyckte om rytmen. Bra!
2016-07-13

    ej medlem längre
En mycket bra text som reser ragg mot det dumma och ytliga, det dödligt tråkiga och det självupptagna.

"befolkade
av tvådimensionella
förkrympta ekonomister
och deras tre GHz vibbar......."

Där fick du mig att skratta också!!
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP