Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJUNKANDE SKEPP

vi befinner oss ombord

på ett sjunkande skepp

själv hör jag till dem som har

släppt sitt grepp

ve befinner oss ombord

på ett sjunkande skepp

jag lyder inga påbud

om att hänga läpp

 

 

isberget vi möter finns

inombords

inte babords eller

styrbords

isberget vi möter

är hårt och kallt

sätter sin prägel

på alla och allt

 

 

 

arktis och antarktis

smälter mer och mer

men isen inuti oss

är det ytterst få som ser

skapelsen har urgröpts

snart återstår ett skal

skeppet går i kvav

man har inga samvetskval

 

 

LARZ GUSTAFSSON  19/7 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger
Publicerad 2016-07-19 14:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint rimmat och tolkat!
2016-07-20

  Larz Gustafsson VIP
"Här har vi ingen varaktig stad. Vi väntar på staden med de fasta grundvalarna."
2016-07-19

    ej medlem längre
Bra bild på samhällssituationen! Här vill man inte sitta fast!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP