Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amor vincit omnia

Det är så mycket vi måste vänja oss vid
förstå att det finns nu
den gamla tiden kommer inte åter
hur mycket vi än längtar
och vi idealiserar
blåögda
lättrogna
men
var det så idylliskt förr då?
nu når oss nyheterna
om allt det onda omedelbart när det sker
men ondskan har alltid funnits

Lika lätt som fasansfulla nyheter når oss
kan vi nå varandra
skicka hälsningar
om kärlek
om hopp
om förtröstan
glöm aldrig det.

Kärleken övervinner allt!




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 1408 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-22 10:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärt om medians potential. Brukas eller missbrukas.
2017-07-30

  objekt3
Deus Omni amator amor
2016-09-18

  Ingrid Trolle
Störst av allt är kärleken.
Grattis till stjärnan * utvald
text. Den är välförtjänt.
2016-08-20

  Peter G VIP
"Kärleken övervinner allt!"
ja det är något som vi måste våga tro på i denna märkliga värld vi skapat, så full av destruktivitet och ondska men också full av goda handlingar och kreativitet för att göra världen till en bättre plats att leva, och det är det senare tillsammans med tron på kärleken som kan ta oss in i framtiden med tillförsikt och hopp!
Mycket hänger på oss själva, hur vi agerar mot varandra!

Bra och tänkvärd text!
2016-07-25

  Larz Gustafsson VIP
Ondskan har alltid funnits men tagit sig olika uttryck i olika tider.
I första världskriget dog 10 miljoner.
I det andra betydligt fler. Man hade fått nya vapen.
2016-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP