Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENSAM GALNING ELLER MASSPSYKOS

Ett ofta illa använt uttryck i nyhetsmedier efter
att ngt vansinnesdåd inträffat är att  det  skulle
vara en ensam galning  som  begått  det, precis  
som  om alla ensamma människor  skulle  vara
galningar.

När det däremot  blir  världskrig  står  det  helt
klart att det inte rör sig om ensamma galningar
då det måste röra sig  om  masspsykos, och  att
flocken oftast ger sig på den som  är ensam och
inte tvärtom är relativ företeelse inom den soci-
alt anpassade normen, så  det finns nog fler gal-
ningar i flocken än av de som är solitära.

Det borde fö tillhöra de mänskliga rättigheterna
om en människa vill vara ifred.
-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-25 07:22



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Svar : om de tror de är kattor.
2016-07-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bra frågetecken för valet i Sverige!
precis så frågade mig en nyinflyttad granne med hundvalp vad ska hon svara till vagabonder på trottoaren, som antastar henne genom att fråga om hunden?

2016-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP