Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BOSSA NOVA FÖRSTA AUGUSTI

en svala gör ingen sommar

men svala första augusti

är ungefär vadman kan vänta sig

den kommer och svalkar av oss

den hetta som juli gav oss

det är en dag som talar starkt till mig

 

 

här avgår tåget mot hösten

här dröjer ekot av rösten

av ljuva ljulia som lämnar mig

det inspirerar poeten

en högljudd, föga diskret en

som är en given sommarens lakej

 

 

september varslar i vinden

snart brinner lönnen och linden

få se hur långt vi hinner denna gång

oktober tar oss med storm sen

en vandrarvärld ändrar form sen

och då känns tunneln alltid lika gång

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 315 gånger
Publicerad 2016-08-01 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP