Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET BROTTSFÖRSÄKRADE SAMHÄLLET

Det har  lite  försiktigt  anmodats  att  skärpa  straff
och misstankegraden  för  brott  som  ett  led  i  före-
byggande åtgärd i  bekämpning av  brott, som  inne-
bär att personer vilka icke begått  några brott ännu,
men som  kan  misstänkas  göra  detta  i  framtiden,
skall sättas i fängsligt förvar  på en  observationsan-
stalt enkom för att  försäkra  samhället  ifrån  brott.
För att få mandat göra en sådant ingripande åtgärd
på en individ krävs att man kartlagt  individens per-
sonliga intressen som vilka filmer och  böcker  som
intresserar denne,vidare det sociala umgänget mm,
därefter kan man urskilja ett mönster som ur krimi-
nalantropologisk vinkel ger bilden  av en kriminellt
cerebrerande hjärna, varvid  myndigheter i samråd
med brottsförebygganderådet ges  legalitet till ingri-
pande att förhindra brott.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-08 17:02



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Instämmer i kommentar nedan.
Klartänkt !
2016-08-08

  Peter Stjerngrim VIP
Tror det som vore mest prioriterat
för att förebygga brott
är att återställa rättssystemets förutsättningar för att lösa de brott som redan begåtts och se till att fortsatt brottslighet beivras genom att de sanktioner som finns också utdöms.
Idag är inbrott, stöld och misshandel
bara några exempel på brott som det enligt brottsbalken finns tydliga sanktioner mot - men vilka i princip enligt praxis i det närmaste kan betraktas som legitimerade med tanke på att mer än 90 procent aldrig ens blir uppklarade och blott någon enstaka procent får något straff överhuvudtaget ...
Som det ser ut idag är vårt rättssystem inte värt namnet och rättssäkerheten mer att liknas vid ett synnerligen dåligt skämt ...
2016-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP