Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikfil: OLAVI VIRTA - "Silmiesi Tähden"


Utanför jaget

 

 

 

Var det ändå

någon annan jag

en annan gång

gång på gång

 

gången

på en hemlig plats utanför

jaget

 

bersån med syrener

blommande kaprifoler

brukade vi

sitta där kvällarna

 

nu har jag dem

alla svaren alla alla

alla

inshallah

 

inte bara de förlorade

originalen

 

tror du mig

Inte

du tror mig

Inte nu

mera nu än då kanske

tror du

tror du

tror du

 

du såg på mig med den blicken då

 

såg du mig

dina ögon innanför

såg dina ögon så

du såg mig

utanför jaget så

innesluten

 

i din öppna hand då

 

såg du mig avskalad naken

 

var det du

eller var det jag

 

inneslutna

 

separerade

och nakna sökte vi

finna varandra

separerade

 

av ett separat regnande

 

men dina läppar öppnade

jagen dansade månsken

tangokavaljer

 

medan

 

Olavi Virta

med pomada i håret

sjöng

Sinun Silmiesi Tähden'

 

och

stråkarna klagade

vemodigt

 

föll vi tillsammans genom natten

 

för alltid separat

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-08-11 21:42

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  i af apa
det bjuds upp till dans! sån´t gillar
apa...

slutet elegant. det ska nog inte
vara helt lyckligt.
2016-10-25

  Anya VIP
Trist att de för alltid blev separerade... Känns som diktarjaget dansar med sitt eget jag... Komplext! Jaa kan man alltid hålla ihop sina jag...tänker jag.
2016-10-18

  Nils-Robert
En dikt om jagets och hennes/honom dubbelnatur. Begåvat skrivet
2016-10-17

    ej medlem längre
finns gott om smyckelser och härliga ordvändningar i denna text ju!
2016-09-23

    ej medlem längre
Så underbart sammansatt!! En dansande trolsk saga där orden och raderna hakar i varandra och upprepar sig i olika former.
2016-08-12

    ej medlem längre
En dikt som har väldigt mycket. Glädje, vemod, humor, saknad, färgstarka bilder.
Språket är mustigt.

"Olavi Virta
med pomada i håret
sjöng
Sinun Silmiesi Tähden"


Gillas väldigt mycket av mig!
2016-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP