Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyst och inåtböjd

 

 

utanför

kuber av betong

slingrade sig

små rännilar av

stelnat blod

 

efter det senaste utbrotten

 

och i landskapet

fogades sammanhanget

av bräckliga trådar

 

i de pulserande smärtbränningarna

 

det överflödiga

jaget jaget jaget jaget

i sitt förbrukade

n a tt k ä r l

 

över Peyton Place

låg en förtätande dimma

och

Martin Peytons

rastlösa ande irrade

utan hopp

 

över de nakna återvändsgränderna

 

medan jag

sopade upp bitarna

av några förlupna själar

 

och bar ut soppåsarna

 

det var då

jag mötte mig vid

sopnedkastet

på den brinnande

asfalten

 

och vi iakttog

tigande

varandras stumhet bara

alltför länge

 

sedan gick det upp för mig

att

 

ett skrik är ett

s k r i k

även när det är tyst

och inåtböjt

- - - - -

göran 14.08.2016

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-14 06:45

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stor smärta i denna även de som är
2016-09-11

  Lena Själsöga Keijser
insikts kamp
2016-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra avslut på texten, alla skrik hörs inte men de ÄR.
2016-08-14

  Peter G VIP
jag upplever en trasig värld och ett inre landskap i upplösning när jag läser, det som behöver släppas ut vänds inåt,

som en lågmäld scen där allt verkar implodera.

En stark och välskriven text som tilltalar mig mycket!
2016-08-14

    ej medlem längre
En stark text som har en närvaro och en självklarhet som känns verkligt äkta. Jag ger dig en stående ovation!
2016-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP