Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
BILDEN de i dikten beskrivna vallarna på Gustavssvärd (yttersta delen av fästningsruinerna på Sveaborg 'Suomenlinna') populärt promenadstråk med kanoner mm.


Sommaren var jag

 

 

det var sommar då

sommaren var som jag

eller

sommaren var

redan långt framskriden

 

och jag

 

på en klipphylla

havet svallande 7 meter

nedanom

 

utfälld strandstol

solkräm skyddsfaktor 6

nappflaska

med sportdryck

 

fästningsruinerna

sorlet av röster från vallen

där uppe

turisterna soldyrkarna

 

glidflygaren

kom ljulöst cirklande

med vinden

 

gjorde en lov

långt ut över havet

det svallande

glittrande böljande

vita vita vita

 

och jag

gungande ovetande

insiktsfull

 

som sjöfåglarna

som barkbåtarna

som dammen i skogen

efter åskregnet

 

och trädet

 

som blixten spjälkt

från toppen till rötterna

låg omkullvält

 

men jag

 

kände en mild berusning

luften var så syremättad fräsch

den doftade frihet

och granbarr

 

sommaren var jag

och alla dessa dansande

solstrålar

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-15 17:24

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Märkligt berörande ensamt känsligt men även starkt intryck av närvaro!
2016-09-09

    ej medlem längre
Här har du försökt fånga själva sommarens väsen och du har lyckats med det! Fantastiskt fint diktat och berättat. Stående ovation från mig!
2016-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser, hör och känner!
2016-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP