Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångvisslorna

 

 

snart nu

är vi redan där

är vi inte

redan framme nu?

 

i full snöstorm

kämpade han sig fram

längs banan österut

de tunga

godstågen kom rusande'

ångvisslorna tjöt

 

gällt i det isande snögloppet

 

han bara stod där

utan att veta varför varför

i trappuppgången

 

utanför

 

dörren helt öppen

rummet prydligt och städat

som om

han väntade gäster

 

 

hörde han röster

från hissgalleriet långt

därnere

 

rassel rassel

rasslande kom hissen

stannar

halv trappa ner

 

gråspräng herreman

känd karaktärsskådespelare

lokal filmstjärna

med tillhörande primadonna

rysk Sobelelegans

 

höjer man ett ögonbryn

frågar försynt och lätt förvånad

'Väntar ni kanske någon?'

perfekt teatersvenska

 

NEJ

 

svarade han

och gick snabbt in

till sitt

stängde dörren

omsorgsfullt

 

PS (Haft uppe detta ämne tidigare, men eftersom den 'unga' mannen utmanar, så skriver jag om honom igen.)

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-22 20:03

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En spännande och välskriven text. Jag gillar övergången från kampen i snöstormen till ståendet i trappuppgången. Det finns ingen tydlig gräns men det finns en liknande ödslighet i båda bilderna.
2016-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP