Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Funnen....

 

Jag rymde för jag ville bli funnen.
Var inte borta bara försvunnen.
Gjorde för ont att stanna kvar.
Jag sprang tills frågor blev svar.

Barfota på törne-krönta vägar.
Naken i människors onda vägran.
Bestulen på kärleken hos bröder.
Nedkastad i brunnar jag blöder.

Ormen högg i allt som var kärt.
Häst blekgul dödade det jag lärt.
Lejon rytande stal slaktade livet.
Vargar jagade mot sista klivet.

Då kom Du o Människoson.
Sänd av Fadern ovanifrån.
Ordet som blev människa på jord.
Du slaktade lamm Du Livets Ord.

Du drev mig rakt in i Din famn.
Lyfte mig viskade mitt rätta namn.
Skriver på den vitaste av all sten.
Du fyllde min själ ande märg ben.

Inget vapen som smids mot mig.
Har någon lycka när jag har Dig.
Du har redan besegrat Satan.
Segrat över den stolta Leviatan.

Slutade fly när jag blev funnen.
Av Dig Min Jesus klipp-grunden.
Helande renade kraft i Ditt blod.
Vinner jag kampen här på jord.

En dag segerkransen blir min.
I himlen blir jag ett heligt Din.
Tårar torkas kommer aldrig åter.
Jag blev funnen och förlåten.

Amen amen jublar änglars kör då.
Hos Ljusets Fader Vi allt förstår.
Vitklädd skara ut ur smäleken.
Där står jag funnen i kärleken.

KB Lundstedt

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-26 11:41



Bookmark and Share


  me_we
Så bra!
2016-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker till ljus!
2016-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP