Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt mossgröna dunkel

 

 

stigen som

slingrade sig fram

vid foten av berget

 

uthuset

 

mossgröna dunkel

stilla mina tankar nu

passera mig

utan ett enda förstulet

 

ord

 

jag var drömmen

men drömmaren var du

lämna mig nu

 

glöm mig

 

göm mig göm

mig

 

i ditt hjärta och

i ditt mossgröna dunkel

 

i morgon är nu

borta borta borta

igår

på förmiddagen

 

när solen var hög och göken göken

 

var vi en kolonn

på 500 vackra män

inte en av oss liknade

någon

av de andra

 

och vi sjöngo alla

i otakt medan vi skred fram i

ditt mossgröna dunkel

 

men

 

inte en av oss

var så drömmande

som jag

 

i ditt mossgröna

 

dunkel

 

*

göran 28.08.2016

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-28 00:48

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön och gåtfull och samtidigt bildrik text!
2016-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP