Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BOKFLODEN

jag har simmat i en bokflod

så länge jag minns

varför äter folk piller

när böcker finns?

det undrade en namne

och det med all rätt

för biblioterapi

är ju bra på allt sätt

 

 

jag tog avstamp hos tant astrid

sent sextiotal

så kom mumin in och tin tin

för mig ett självklart val

det är faktiskt ingen ände

på bokskrivandet

det finns outgivna alster

som jag aldrig sett

 

 

jag är kedjeläsare

och jag erkänner glatt

jag vill frossa i min last

ty den utgör en skatt

den är mer värd än de mynt

pippi fick av sin far

för när hon spenderat dem

har jag böckerna kvar

 

 

LARZ GUSTAFSSON 29/8 2016

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 411 gånger
Publicerad 2016-08-29 11:32



Bookmark and Share


    sajo
Den här texten är helt suverän böcker är helt underbara de lugnar ner och får en att tänka efter på vad man läser. Böcker går att läsa oavsett årstid.
Jag bokmärker och applåderar.
2016-08-30

    ej medlem längre
Instämmer, "det är bra på alla sätt".
Jag har också mycket böcker, många bokhyllor fulla.
Jag har en text på mitt skrivbord som jag fick med från ett antikvariat, den är så här: "Kom böcker, mina bästa vänner och locka mig med."
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP