Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den diplomatiska skandalen mellan Luxemburg och Ungern på ämnet av flyktingar.


Utrikesminister: "länder som Ungern bör uteslutas från EU".

 Regeringens reaktion på sista från Budapest.

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article23516240.ab

 http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/09/militarregion-syds-tipslinje

                     

 

 

Ungern bör uteslutas från Europeiska unionen, sade i en intervju dök upp på tisdag, utrikesminister i Luxemburg, Jean Asselborn, angriper sådan politik med migration på Budapest, några veckor innan de ungerska medborgarna att uttrycka sig genom en kontroversiell folkomröstning på möjlighet för införande av flyktingar, rapporterar DPA.

 

"De som gillar att Ungern-bygga staket mot flyktingar som flyr från krig eller som kränker yttrandefrihet pressen eller ett oberoende rättsväsende bör undantas från EU tillfälligt eller, om nödvändigt, permanent”, Asselborn berättade den tyska dagliga Die Welt. Han hävdade att detta är det enda sättet att upprätthålla sammanhållningen och gemenskapen block i värden.

 

"Staketet på som Ungern vill bygga dem själv bort på flyktingar blir längre, högre och mer farliga. Ungern är inte långt ifrån utfärda en order som skjuter mot flyktingar, sade Asselborn.» Ungern hade ingen chans att komma in i EU om de har ansökt om medlemskap idag, sa luxemburgska politiker.

I sin tur den ungerske utrikesministern, Peter Szijjarto, anklagade på tisdagen Luxemburg motsvarighet, Jean Asselborn, 'sänds av överlägsenhet' och 'arrogans'. Asselborn uteslöts mig själv från att spela i gruppen där politiker bör ta på allvar, "Szijjarto sa, citerat av ungerska MTI byrån pressen.

 

Szijjarto sägs om Luxemburgs utrikesminister, en erfaren politiker, som har luftherravälde ' och som 'arrogant och frustrerad', att göra jämförelsen mellan den och de europeiska institutionerna i Bryssel. Han sade också om Asselborn är en politiker ”Kategori”, 'mild benägen att förstöra säkerhet och kulturen i Europa'.

 

Den konservativa regeringen från Ungern, ledd av premiärminister Viktor Orban, kom flera gånger i konflikt med EU under de senaste åren på ämnen såsom migration, införandet av dödsstraffet, pensionsåldern för domare eller oberoende centralbanken. Ungern kommer att hålla en folkomröstning den 2 oktober, under vilken befolkningen blir ombedd om du håller med om beslutet EU som asylsökande ska du distribuera mellan block stater utan Budapest att enas.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-13 16:36



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
det är bara till att hålla med Luxemburgs minister.
2016-09-15

  Federico Romano
Det är klart att jag hade förväntat mig stor solidaritet med tanke på 1956, men snubbarna var väl inte ens födda då.. Viktor och CO..
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP