Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikfil: KEATON HENSON - ”Small Hands”


Hon var inte där

 

 

 

Hon var inte där

och jag var

borta borta borta borta

blommorna

låg kvar

 

de stora

klippblocken

låg kluvna på sveden

barnet

klättrade ofta upp

och såg de

djupa borrhålen

 

han undrade

hur det skulle kännas

att bli sprängd

i två delar

 

som

 

två separata liv

åtskilda av den djupa

sprickan

 

de följdes åt

längs strandpromenaden

in mot centrum

han kände hennes doft

hur hon drogs

närmare

 

deras händer

nuddade varandra lätt

som av misstag

 

han förstod

först senare

att det var avsiktligt

men då

var det redan

försent

 

barnet gick ofta ut

till de kluvna blocken

på sveden

 

han klättrade upp

och låg där under solen

himlen var djupblå

med lätta fjädermoln

 

men

 

hon var inte där

och jag var

borta borta borta borta

blommorna

låg kvar

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-21 08:10

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorgsen! Sparar den...berättar mycket!

2016-09-21

    ej medlem längre
Läste flera gånger, för jag gillar verkligen denna dikt. Den har något speciellt och mystiskt över sig. Bra förmedlat!
2016-09-21

    Dan Myrbeck
Bra om kluvenheten inför olika livsöden.
2016-09-21

  Li-Lo
underbar
//Li-Lo
2016-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP