Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Yrkesorientering handlar det om idag och det vet en ju ofta det mesta om. Antingen en gillar att slå i spik eller i folk allehanda blå dunster. Nu har det ju visat sig att just ljust blått är en så varm färg, märkligt nog, speciellt i kylslagna trakter.


Dagens betydelse 20160929



Yrkesorientering, en sport som vi ser
så annorlunda på,
trots en sorts medaljregn ibland
i form av utdelning

av reda pengar, om en säger så.
Det går ju att spring
i skogen och leta efter stockar och stenar,
även om det förekommer

också i visans form stundom.
Orientering kan förekomma
även i en stad,
fråga bara närmaste turist

med en sådan där karta,
bok i handen
som sägs handla om olika mål
att åka och förhålla sig till.

Men i yrket kan en också orientera sig,
fram till guld och gröna skogar
om en så vill eller tror
sig om att behöva.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-21 22:22



Bookmark and Share


  Nanna X
Akta dig för att stämpla in om du hittar en sån där skärm i skogen. Du kan ju råka bli anställd.
2017-01-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP