Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text som kan ha varit publicerad förut, frågan är kanske bara var. Olika ser vi på andras texter, vad som syns vara och vad som kanske är. De kan betyda det som verkar stå, men kan även ha en mer personlig betydelse för en som läser.


ur Dikt babord (148)




Han skar i bitar
hennes inre
den som var hon

dövade
hennes medvetande
hennes samvete

han förledde henne
till tro på sig




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-02 08:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vänster heter 'left' på engelska. Fel stavning kan det blir ibland, har jag sett på annan plats.
2016-10-02

  lodjuret/seglare VIP
På sjön, och på en del andra ställen kanske, så heter det på engelska, vänster loft, höger right, rätt right eller Roger. Medan på svenska 'dikt babord' eller 'dikt styrbord' är segeltermer för vänster respektive höger. Att boken heter just 'Dikt babord', som alltså är en segelterm har i och för sig med segelbåtar att göra. Medan själva dikten kan handla om att någon 'han' berättar för en 'hon' hur det är att bestämma själv, om det till äventyrs är så att hon inte vet just hur utan måste fråga... eller så berättar han att hon borde tro på honom, som kan uppfattas som manipulerande av själen. Och vem 'han' är i så fall, ja det får läsaren själv bestämma eller tro. En tro kan exempelvis vara en tro på sig själv, på annan eller att en fågel är just en fågel... om det nu skulle behöva förklaras alls...
2016-10-02

    ej medlem längre
Ett mycket dominant beteende när man vill behärska andra...som jag tolkar det...
2016-10-02

  lodjuret/seglare VIP
Illa korrekturläst. Men ändrat nu, du som hade ögonen med dig.
2016-10-02

  Nanna X
Vad betyder bahord?
2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP