Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst i fyra format

Fri vers

Så kryper hösten in i oss

Kyler fingrar

Låter oss stå

     i en bedräglig sols ljus

Vinden

     talar inte längre värmens språk.

 

Haiku

Solglöd i höstlöv

Dags att gå hem och äta lunch

Magen kräver mat

 

Tanka

Något förändras

Livet går genom dörren

Stänger efter sig

Eftertanke. Tid

Stjärnor går nattvakt

 

Rimmat

Nu stelnar sommarens stolta gräs

Det väntar den vita frosten

Allt blir stilla. När allting dör

och slut är på alla 'måsten'.

 

Växer det blommor så är det is

De pryder den stora dvalan

Men nog en gång ser vi än en vår:

Så siar den visa valan.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-08 20:04



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Och jag tyckte bäst om den fria versen. Hösten kryper in i oss. Smyger liksom omärkligt in...
2016-10-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag tyckte bäst om den rimmade varianten. I synnerhet detta med alla måsten.
2016-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP