Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev tvungen att skriva denna ! för om jag INTE skriver, då är det slut med mig och man kan börja ringa till begravningsbyrån.


Hon dansade ensam

 

 

vi sjöng för er

hela den mörka natten

på scengolven

i de tomma salongerna

men

ni lyssnade aldrig

 

och det åldriga

uret i rådhustornet

vid stortorget

fontänen med sprutande sjölejon

den nakna Amanda

speglade sina behag

regnvåt och utmanande alltid

samma klockslag

03:25 oktobernatt

eller

tidig morgon

 

men

 

månflickan dansade

ensam som i svart sorgextas

över mörkervävda gator

med blodstänk

på sina halmgula lockar

 

och

 

i nordlandet

snöade det redan ymmigt

fjällvinden var kall

norrskenet spelade sprakande

sina grönskiftande eldar

över en stjärnlös himmel

 

jag fryser redan

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-10-10 07:11

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marianne Räf
En fin dikt, tycker jag, med ett lite
kylslaget slut. Ingressen kände jag
tvärmycket igen mig i ! Har just
kämpat mig ur ett skrivstopp, som
varade i flera dagar.. Icke kul, alltså!!
2016-10-12

    ej medlem längre
ja, inte så tokig...
2016-10-11

  Solstrale VIP
Historien griper tag i mina anklar tvingar mig på knä över den ödmjukaste känslan någonsin, faller för denna text pladask! Passar utmärkt till att införliva tanken om återuppståndelse av skrivarlustan!
2016-10-11

    ej medlem längre
Frosten sprider sig käre du! Börjar hacka tänder av orden!
2016-10-10

  i af apa
nu är det nog
inte ute med dig...

ja, låt henne dansa!
2016-10-10

  Anya VIP
Vilken vacker text med fin rytm. Ett visst mörker går ändå att skönja...bl a de mörkervävda gatorna med blodstänk. Ett vackert ord...mörkervävda.

Hoppas diktarjaget kan sluta frysa och njuta av norrskenets sprakande.

2016-10-10

    Melona
Åh. Fantastisk! Sluta aldrig att skriva. Visst är denna till mig?!

:)

I wish.
2016-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP