Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Ingå skärgård Barösund - Södra Finlands län


Så är det bara

 

 

 

det var om

våren

alltid om våren det händer

de första vitsipporna

gröngräset

 

isarna är borta

framtiden ligger öppnad där

bofinken

låter höra sina drillar

 

du är bara barnet

men vingarna växer redan fram

en dag kommer då

du flyger långt ut över havet

och i morgon

skall du döden dö

 

men det vet du inte just nu

 

dagen blir lång

och

värmen avtar mot kvällen

faster Karin skall baka surbröd

i den vedeldade ugnen

alla älskar hennes hembakade

limpor

 

du har nästan

plöjt igenom den finska

klassikern

Seitsemän Veljestä

av Alexis Stenwall som senare

tog namnet Kivi

du läser den på svenska

förstås

 

som dina

 

dagdrömmar

om den jämnåriga Riitta

ömsesidig förälskelse

mycket romantik

på tryggt avstånd förstås

men

 

i morgon skall du dö

det vet du naturligtvis inte

just nu

 

men så är det bara

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-13 04:32

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En mycket levande beskrivning som intar mitt sinne till många personliga funderingar...
2016-10-15

  Palett
Så vacker text med stark inledning !
2016-10-13

    ej medlem längre
Du är alltid densamme!
2016-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på en knopp som håller på att slå ut men som vissnar i höljet!
2016-10-13

  Solstrale VIP
En dramatik, med skärpa och spänning, vill nå mig!
2016-10-13

  Anya VIP
Otäckt när läsaren vet att diktarduet ska dö. Det lägger sin som en mörk hinna över texten. Tycker om Karins surbröd. Så levande beskrivet. En vacker text. Tycker också mycket om inledningen...alltid om våren det händer... här får man också en föraning.
2016-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP