Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är vinden och du.

 

 

 

vem är du

i dag

medan jag är du

om natten?

 

under Vintergatan

i de stjärnljusdallrande mörkersvepta

slöjorna

 

dansade hon

solot

i månskensregnet

på en förgylld lövmatta

med alla

de flimrande jagen

iförda Armani smoking

Vendetta hatt

-

och det

obligatoriska revolverhölstret

i ormskinn

 

och hon dansade

helt vilt och extatiskt

i en svindlande holistisk super-

symmetri

 

samtidigt som

 

faster Karin

sitter i biljettluckan ute

i den marmorerade foajén

med en burk

av Fazers bästa fruktpastiller

 

hon bara nickar och ler

helt gemytligt

också mot dig exakt

nu

 

damen med de

spegelblanka ögonparen

och

den dämpat mörka melankolin

fungerar mest som spegel

för de passerande

 

men vem där

är berättarjagets jag

vem är jag?

 

jag är vinden

och

jag är havet

jag är universum och

stjärnorna

 

i vintergatans

centrum

och i en tidsbunden

evighet

 

är jag nuet

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-17 07:24

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anya VIP
Eller det kanske är jagen i plural som bär Armani. Jag läste fel....
2016-10-17

  Anya VIP
Tycker om den drömska tonen i denna. Medan hon dansar på en förgylld lövmatta och han bär Armani....så verkar diktarjaget ha svårt att placera sig överhuvudtaget...eller vara ett med alltet. Som vanligt fångar du mitt intresse.
2016-10-17

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för att jaget är nuet i olika skepnader.
2016-10-17

    ej medlem längre

Välkommen i ditt nu...
ditt jag i ditt nu

vi delar av universums
stjärnor och galaxer

Vackert skrivet vackra själ




2016-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP