Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDET I BILDER OCH SKÄRVOR AV EN KROSSAD VÄRLD

Den  demokratiska  rättigheten  som  ger varje
demokratisk  medborgare  rätten  uttrycka  sig
i skrift, allt  enligt  grundlagsskyddet  i tryckfri-
hetsförordningen   innebär   därtill  ett  ansvar
för var och en  som  äger  ambitionen  uttrycka
sig, som författare, journalist eller politiker.

Det  är  bilder  i  ord  som  delger  allmänheten
världen, som ofta  är missledande,främst i poli-
tiska och religiösa  redogörelser,eftersom samt-
liga politiska  ideologer ( däribland  även religi-
on som är politisk) säger sig  alla veta  hur man
ska leva, som  själva lever på  grund av manipu-
lerade eller förtryckta människor.

Det bästa rådet blir därför  att själv  ta  reda på
hur man vill leva och ta  ansvar för  det, liksom
allt vad man uttrycker  offentligt i ordets  makt.

När ordet blir till  politiska och religiösa  vapen
i medierna är det likställt  med  reklamaffischer
och falsk marknadsföring.

E. Snowden  och  J Assange  mfl  kan  med rätta
sägas begagnat sig av den demokratiska uttrycks-
friheten
-





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-23 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP