Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt ur Kahlil Gibrans "Profeten"


KÄRLEKEN

 

 

 

Som sädeskärvar samlar han in er.

Han tröskar er tills ni står nakna.

Han sållar er och befriar er från era agnar.

Han maler er till vithet.

Han knådar er tills ni blir mjuka;

Och sedan överlämnar han er åt sin heliga eld för

att ni skall bli helgat bröd till Guds heliga fest.

 

Allt detta skall kärleken göra med er för att ni skall

lära känna era hjärtans hemligheter och i denna

kunskap bli en del av Livets hjärta.

Kahlil Gibran

 




Bunden vers (Annat versmått) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-26 18:18

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket bra.
2016-10-27

    ej medlem längre
Klokord från en vishets penna, vi

tackar för citatet vackra själ


Här kommer Aristoteles definition av lycka/glädje:

Lyckan beror på oss själva :)







2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP