Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS/PAR NOBIS XXXVI-

XXXVI.

Den  vetenskapliga  skillnaden mellan en intelligent  teo-
retiker och en  lika  begåvad  praktiker  där  fantasi  och
realitet motsäger varandra,som den ene önskar,drömm-
er,hoppas och tror, medan den andre forskar och söker
substansiellt  verifierande  näring,  låt  gärna  skillnaden
vara andlig och köttslig, men  den  ena behöver  inte ute-
sluta det andra i all sin sällsamma ärlighet.

XXXVII. 

För de mer sofistikerade intellekt,vars uppmärksamma-
de sinnelag för de mer udda,oberäkneliga originella upp-
enbarelser, vilka  inte  tidigare  äga sin like, däri  okända
världar framstår för de intellektuellt  tämjda  som galen-
skap och därmed avfärdar det nya som icke tillräkneligt,
men som till trots med tiden ändå visar  sig  vara  det vis-
aste kloka, där  man kan återfinna  åtskilliga  exempel på
särskilt   säregna   begåvningar   vars   livsgärning   aldrig
komma att bli kända och uppskattade av eftervärlden av
outgrundliga orsaker.

XXXVIII.

Den  som  däremot  medvetet  avvisar  både  negativ  som
positiv uppmärksamhet,ger sig själv chansen gå helskinn-
ad och obefläckad genom livets  ros  och  törnebeströdda
väg genom att gå vid sidan av den.
Den som däremot är i behov av omgivningens bekräftelse
har föga eller  ingen  tillit  till  sin  egna  förmåga  och själv-
kännedom och  riskerar  därmed  bli  en profukt av omgiv-
ningens önskan som  innebär att  den  genetiska  stjärnans
unikum gå  förlorad  som  var ämnad  bli  en möjlig person-
lighet i landet  allas  olika värde, men  som  gick  förlorad i
landet  allas lika värde.

-

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-12 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP