Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS/PAR NOBIS XLV-

XLV.

Att vägra inrätta sig  i  ett  samhälle och medvetet  välja
ett  utanförskap i en  solitär  tillvaro, är  ett fritt val  för
varje  individ  i en  demokrati, men  den  som  väljer  ett
oberoende  utanförskap och  inte  har  några  skatteplik-
tiga   inkomster,  har  inga  förpliktelser  mot   samhället
och det inga skyldigheter mot denne.

XLVI.

Samhället har sin "point de honeur" och erkänner aldrig
sina dolda avtalsbrott och övergrepp mot sina medborg-
are  utan  spärrar  hellre  in  sådana  där  bråkstakar  som
kommer med egna ideer  om  hur  saker och ting ska ord-
nas,  för  man  skiljer  gärna  helst   på  de  tämjda  för  att
hindra  dem  komma  under  inflytande  från  de otämjda
samt att polisen skyddar de rika ifrån de fattiga.
-

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-13 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP