Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Amerika första" ideologi kommer att riva resten av världen.

"Amerika första" ideologi som Trump kommer att riva resten av världen. ECB: U.S. politik ett protektionistiskt en kommer att leda till en "kollaps" i världshandeln

Vice ordförande för Europeiska centralbanken (ECB), Vitor Constancio varnade måndag i samband med de negativa ekonomiska effekterna som skulle kunna tillämpa princip som US protectioniste, både för ekonomin i detta land, och för resten av världen, rapporter EFE byrå,.

Constancio sade, i en konferens i Frankfurt, som "marknadens uppfattning som Amerikas förenta stater kommer att delta i en ny fas av finanspolitiken expansionista ökad optimism, med synliga effekter på finansiella marknader förra veckan."

Samtidigt, det signalerade att marknaderna tror att skatten incitament "likviditeten fällan kan ta bort, som har avtog tillväxten i avancerade ekonomier".

Förra veckan var det ett drag av intresse från obligationer till aktier: aktiekurserna sköt i höjden medan värdet av obligationer i världen, sjönk med cirka en miljard euro, enligt Constancio.

Dessa drag uppstod eftersom marknaden anser att skattelättnader kommer att sporra tillväxten och inflationen, vilket gör att en normalisering av penningpolitiken i USA, med högre räntor, sade ECB tjänsteman.

Constancio sade att "förutse denna evolution, marknaderna har sålt obligationer, orsakar en ökning av lönsamheten på lång sikt", vilket är bra för lönsamheten i bankerna och avspeglades i öka sina aktier på börsen förra veckan.

Även om många analytiker har sagt att senaste geopolitiska händelser har ekonomiska fördelar, varnar Constancio att de kommer att vara i kort sikt, men "de verkliga effekterna av ökad osäkerhet kan uppstå senare."

Han uppmanade försiktighet när du presenterar slutsatser av dessa rörelser på marknaderna eftersom det inte kanske nödvändigtvis visar det faktum att världsekonomin kommer att påskynda återhämtningen med högre tillväxt.

Constancio sade den amerikanska politiken som en protektionistisk en (' America först ') kan lindra eller ens vända tillväxttakten och leda till en "kollaps" i världshandeln, som påverkar alla öppna ekonomier som är beroende av export.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-15 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP