Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland grynnor och skär skymtar horisonten

 

Trampar vatten för

att inte sjunka ner i

ett bottenlöst djup

virvlar minnena upp till

ytan simmar mot stranden

 

sällan skimrar väl

en pärla vackrare än

i morgonrodnad

och aldrig är väl dagen

närmre än i havets brus

 

i de mörkaste

tankar finns som

oftast en strimma

ljus hos alla de öppna

snäckor i sanden finns en

 

och annan pärla

som mitt i allt som skaver

fångar in gruskorn

sprungna ur sorgens tårar

gror med tiden glädjen fram

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-20 16:04



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Är man sedan med i antikrundan och får veta
att pärlan är värd 50 tusen så är dagen räddad.
Vacker dikt. TBG.
2016-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackert och berörande diktat!
2016-11-20

  Stupidmonkey
Vacker. Får mig att tänka på Gärdestads "I den stora sorgens famn".

Radbrotten i din dikt är ofta oväntade och otvungna, vilket gör den mer intressant.


2016-11-20

    ej medlem längre
Ack blev nästan ett vattenfall av texten!
Berörande! Kramar
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP