Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högalid första söndagen i advent

 

 

Dagarna korta

sommarlovet långt borta

första ljuset tänt

snön yr över hustaken

grannen mittemot naken

 

värmer på glöggen

flygplan från Bromma på väg

mot värmen kylan

biter i kinden Castro

död Neil Young sjunger Helpless

 

minns de döda som

gav hopp om nytt liv julen

nära USA

har fått en ny tomte blir

Kuba ett nytt Disneyland

 

frågorna många

svaren få många väntar

i läger runtom

i världen på besked om

asyl mannen på bänken

 

död lussekatten

halväten i handen hans

sista levebröd

kyrkklockorna ringer in

första söndagen i advent

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-27 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP