Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom lyckta dörrar, anekdot från förr...bagatell 278

 

 

Budskapet träder

fram där färgen flagnat syns

gårdagens tecken

timmer är inte tegel

bönder inte herremän

 

står det i skönskrift

på en sliten bondmoras

väv gömt bland gudsord

minnen från husförhören

hon helst av allt vill glömma

 

älskat gossebarn

hon fick gömma ty tiden

var inte mogen

för det som var gudasänt

av en prost fjärde advent

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-27 18:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:) Var nog inte så ovanligt tiden det begavs sig:)
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP