Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roma...kär bagatell 280

 

 

Postmodernistisk

Fiat innocenti i

påfågelsblå skrud

inväntar brudgum och brud

vid fontana di Trevi

 

kastar de mynten

över axeln skymtar en

tiggare bönhörd

tackar gud för gåvan en

högtidsdag att skåla för

 

en sensommardag

så oskuldsfull att himlen

mulnar av förtret

över att regnet inte

faller ner på brudparet

 

skvätter tårarna

från försmådda älskare

som går miste om

älskogsdansen Rom är mer

än sprudlande fontäner

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-27 19:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du kan annat än fina bagateller!!

Mycket bra hör La traviata i bakgrunden
eller hör jag fel? :)
2016-11-27

  Larz Gustafsson VIP
Jo då. God ravioli bl a.
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP